Geçiş Kontrol ve Güvenlik Sistemleri

Geçiş kontrol sistemleri, modern binalarda giriş ve çıkışların denetimli ve izlenebilir olarak yapılması, kilit altında tutulması gereken yerler için anahtar kullanımının azaltılması, CCTV (kapalı devre televizyon) ve diğer güvenlik sistemleri de entegre edilerek bina güvenlik yönetiminin üst düzeyde sağlanması için kullanılırlar.

Geçiş kontrol sistemlerinde personel ve ziyaretçi veritabanlarının tutulmasını ve güvenlik senaryolarının uygulanmasını sağlayan güvenlik yönetim yazılımları kullanılmaktadır.

Geçiş Kontrol ve Güvenlik sistemlerinde kullandığımız ürünler

  • Varnost
  • Dahua
  • Hikvision
  • ZKTeco
  •  Rosslare
  • Virdi
  •  Bosch
  • DSC
  • Keyking
  • Tansa
  • Nice
  • Arma
  • HDS

Yapınızın tipi, büyüklüğü ve kişi sayısı kadar amacı da kurulacak olan sistem için büyük etkendir,

  • Rezidans binaları, oteller, alışveriş merkezleri, çok malikli iş merkezleri, binalar, hastaneler, eğitim kurumları birbirlerinden farklı güvenlik gereksinimlerine sahiptir.
  • Birden fazla semtte, şehirde, hatta ülkede faaliyet gösteren kurumların yönetim ve işletme özelliklerini her geçiş kontrol yazılım platformu sağlayamaz.
  • Askeri tesisler, hapishaneler gibi yüksek güvenlik gerektiren yapılarda farklı donanım ve yazılım özellikleri gerekir.

Dünyanın önde gelen üreticileriyle kurduğumuz çözüm ortaklıkları sayesinde, sistemlerinizi sizin için en uygun yazılım ve donanımı kullanarak tasarlıyor ve kuruyoruz.

Güvenlik gereksinimleriniz ve diğer sistemler ile entegrasyon düzeyi kurulacak olan sistem için büyük rol oynar,

Geçiş kontrol sisteminiz için VARNOST ‘a başvurduğunuzda sizin için en uygun sistemi uygulayabilmek için bir dizi tespit ve değerlendirme çalışması yapıyoruz.

  1. Tesisiniz ve işletmeniz analiz edilerek izleme ve raporlama gereksinimleriniz belirlenir.
  2. Uygulamak istediğiniz güvenlik tedbirleri görüşülür ve güvenlik sisteminizin, binanızdaki CCTV, yangın alarm, bina otomasyon ve asansör sistemleri ile entegrasyon gerekliliği ve bunun düzeyi belirlenir.
  3. Güvenlik senaryoları tartışılarak can emniyeti gereksinimleri ile bir çelişki olup olmadığı araştırılır ve varsa bu çelişkileri giderecek çözümler bulunur.
  4. Geleceğe dönük genişleme ihtiyaçları da değerlendirilerek, malzeme ve tesisat maliyetleri ile birlikte sistem seçenekleri sunulur.
  5. Çözümde karar kılındığında, uygulama projeleri hazırlanır, montaj ve programlama tamamlanarak güvenlik ve sistem işletme personeliniz eğitilir ve sistem teslim edilir.
  6. Başlangıç aşamasında mühendislerimiz sistemin çalışmasını süpervize ederek, sistem operatörlerinin eğitim eksikleri varsa tamamlarlar ve gerek duyulduğu takdirde küçük programlama ayarlarını gerçekleştirirler.

Sistemleriniz işletmeye alındıktan sonra da bakım ve servis gereksinimleriniz için teknik servis ekiplerimiz emrinizdedir.

Geniş bir güvenlik ve geçiş kontrol ürün gamını barındırıyoruz,

Komple anahtar teslimi çözümler sağlamak amacıyla ürünlerimiz arasında temel geçiş kontrol donanım ve yazılımlarının yanı sıra elektrikli kilitler, turnikeler, bariyerler ve benzeri kontrol donanımını da bulunduruyoruz.

  • Proximity okuyucular
  • RFID okuyucular
  • Smart Card okuyucular
  • Parmak izi, el geometrisi ve el izi okuyucuları
  • İris ve retina tarayıcılar
  • Kombine kartlı ve biyometrik okuyucular
  • Dağıtılmış zekalı kontrol üniteleri
  • Lokal izleme ve kontrol iş istasyonları
  • Standart ve tam yedeklemeli geçiş kontrol veri tabanı ve güvenlik denetim yazılımları
  • Standart ve tam yedeklemeli geçiş kontrol veri tabanı ve güvenlik denetim yazılımları
  • Kimlik kartı hazırlama yazılımları
  • Kart printerleri
  • Yüksek güvenlik tipi kilit karşılıkları
  • Elektromanyetik kilitler
  • Turnikeler
  • Bariyerler

Turnike Sistemleri

Geçiş Kontrol Sistemleri, kamusal binalarda, çeşitli işletme, hastane, okul, yurt, laboratuar, fabrika ve özel alanlarda, residence, alışveriş merkezleri vb., insanların yoğun olduğu alanlarda giriş-çıkışların denetlenmesi, yetkili olmayan kişilerin engellenmesi, yüksek güvenliğin sağlanması ve bu bilgilerin elektronik ortamda raporlanabilmesi amacı ile oluşturulmuştur. Bu sistemler, binanın güvenilirliğini arttırırken, çalışma saatlerinin değerlendirilmesiyle çalışma disiplininin oluşması açısından da somut veriler sunmaktadır. Bilgisayar tabanlı veya bilgisayara bağlı olmaksızın, güvenlik düzeyine ve önemine bağlı olarak kartlı ve biyometrik sistemlerle uygulanan kartlı geçiş sistemleri aynı zamanda izleme sistemleriyle de entegre olabilme özelliklerine sahiptir.

Geçiş Kontrol sistemlerinde, güvenlik amaçlı kullanımda daha çok Proximity olmak üzere, manyetik, barkodlu ve üzerine kredi yüklenebilen akıllı okuyucular, hiç karta gerek duymadan şifre yöntemi ile çalışan cihazlar, biyometrik okuyucular kullanılır. Bir merkezden yazılım vasıtası ile kontrol edilebildikleri gibi bağımsız çalışabilen modelleri de vardır.

Turnike sistemlerinin faydalarının çok daha iyi anlaşılması neticesinde turnikeler son yıllarda pek çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Bir kontrol sistemi tarafından yönlendirilen turnikeler elektromekanik bir yapıya sahiptir. İnsan ve araç trafiğinde giriş çıkışların yoğun olduğu yerlerde zaman ve hareket denetimi sağlamak için kullanılmaktadırlar. İstenmeyen kişi veya araçların giriş çıkışını kontrol ve düzenini sağlamak amacı ile güvenlik oluşturmaktadırlar. Personel Devam Kontrol , Kartlı Geçiş ,Ziyaretçi Takip ve yemekhane gibi birçok farklı sisteme entegre edilebilirler.

İntercom(Diyafon) Sistemleri

Görüntülü Diafon sistemleri apartman ve sitelere yönelik uygulamaları yapılan sesli ve görüntülü konuşma sağlayan bina diafon sistemlerinin genel bir adıdır. Görüntülü Diafon sistemleri özellikle apartman ve sitelere yönelik uygulanmaktadır. Bunun yanısıara bireysel olarak villa ve işyerleri için uygulanan ürünlerde mevcuttur. Ofis ve işyerlerinde güvenliğin sağlanması ve ofis içinden gelen kişinin tespiti için kullanılmaktadır.

Günümüzde inşaat projelerinin genelinde Görüntülü diafon sistemleri tercih edilmektedir. Özellikle site ve toplu alanlarda bulunan konutlarda tercih edilen görüntülü diafon sistemleri sosyal tesislerle görüşebilme, güvenlik ile görüşebilme ve daireler arası görüşme özellikleriyle inşaat sektöründe tercih edilen ürünler arasındadır.

Görüntülü diafon sistemleri ekran boyutları ve ürün özelliklerine göre fiyat farklılığı bulunmaktadır. Görüntülü diafon konuşma sistemlerinde 4,3” ekran boyutundan 7” ekran boyutuna göre farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra güvenlik ile görüşme vb. sosyal tesislerle görüşme sağlanabilmektedir.

Görüntülü diafon sistemleri daire içi monitörler, zil paneli, güç kaynakları gibi birçok unsurun beraber çalışması ile görüşme ve konuşma yapılabilmektedir.

Bariyer Sistemleri

Bariyer sistemleri, çok sık çalışmaya uygun olarak üretildiğinden, araç giriş-çıkış yoğunluğu fazla olan yerlerde güvenli ve kontrollü geçişi sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Bariyer sistemleri açık veya kapalı her türlü umumi otopark girişlerinde, fabrika, konut, apartman-site türü özel binaların bahçe ve otopark girişlerinde, havaalanı, otobüs terminali gibi halka açık kalabalık mekânlarda, kontrollü sık geçişi sağlamak için en uygun sistemdir.

Bariyer sistemleri hem Avrupa’dan ithal edilen, hem Türkiye de üretilen ve her türlü Avrupa kalite standartlarına sahip ürünlerdir. Standart olarak motor kontrol ünitesi, emniyet fotoseli, flâşör lamba, uzaktan kumanda alıcı kartı ve anteni kit halinde önerilmektedir. Uzaktan kumanda el vericisi istenilen sayıda çoğaltılabilinir.

Bariyer sistemleri 300 cm – 600 cm arasında kol uzunluklarına sahip olup, dış ortam koşullarına dayanıklı paslanmaz gövdeli, çok sık açılıp kapanmaya uygundur. Bariyer sistemlerine her türlü kartlı veya şifreli geçiş, istenilen sayıda uzaktan kumanda, buton kontrolü, emniyet fotoseli, flaşör lamba gibi birçok özellik ilave edilebilir.

Daha uzun bariyer sistemleri de mevcut olmakla birlikte yüksek fiyatından dolayı sağlı sollu iki adet bariyer çözümü hem daha ekonomik hem de daha uzun ömürlüdür.

Bariyer sisteminin avantajı ekonomik olması değil sürekli çalışabilmesidir. Yeni teknoloji bariyer sistemleridir. Emniyet fotoseli tüm bariyer sistemlerinde zaruridir. Uzaktan kumanda opsiyonel olarak sunulmaktadır. 3m’lik bariyerler 3-4sn’de açılır. Kısa olduğu için daha hızlı ve daha uzun ömürlüdür. 6m’lik bariyerlerimiz ise yaklaşık olarak 8-9 sn’de açılır. Daha hızlı bariyerler tehlikeli ve standartlara aykırıdır. Ayrıca düz kollu, teleskopik kollu, katlanır kollu bariyer sistemleri sayesinde her türlü detaya uygulanabilen sistemlerdir.

Bariyer sistemlerine; radar, buton, metal kütle detektörü, kartlı ve şifreli geçiş sistemi gibi kumanda sistemleri de opsiyonel olarak ilave edilebilir.

Road Blocker Nedir ?

Road Blocker, otomatik yol blokları, başka bir deyişle, mülkünüze erişmeye çalışan herhangi bir kontrolsüz karayolu trafiğini önleme yeteneğini tamamlayan, oldukça görünür bir görsel caydırıcılık sağlar. Artan bordürler, basit hafif çelikten ağır hizmet tipi plastik ve galvanizli çeliğe kadar değişen bir dizi stil ve malzemede mevcuttur. Belirli konumlarda trafiği durdurmak için tasarlanmış yol blokları da vardır. Bunlar, bisiklet rafları ve koniler gibi araca monte edilen engelleri veya bazen beton saksılar gibi 3B efekt sağlayan, yola oturan engelleri içerebilir.

Road Blocker Bariyer

Road Blocker Bariyer, birçok kişi için güvenlik sistemleri ve araç güvenlik özelliklerinin entegrasyonu, yetkisiz girişlerin önlenmesi için yeterlidir. Bununla birlikte, yüksek teknolojili hidrolik yol engelleyicilerin sağladığı artan güvenlik ve görünürlük, düşük maliyetleri ve çeşitli bütçelerde yüksek kullanılabilirlikleriyle birleştiğinde, üst düzey bir güvenlik sisteminin sizin için de bir seçenek olabileceği anlamına gelir. Hidrolik yol blokajları çoğu insan tarafından kurulabilir ve maksimum güvenlik arıyorsanız, otomatik bir kapı muhtemelen en iyi seçimdir. Kurulduktan sonra, diğer araç girişlerini önlemek için uzman ekipler saatler içinde çalışırken siz rahatlayabilirsiniz.

Manuel Elle Çalışan Yol Engelleyiciler. Tabii ki, elle çalıştırılan bir road blocker mevcut olan en ucuz seçenektir. Araç güvenliği ve girişleri konusunda eğitiminiz veya anlayışınız olmadığında birini kullanmak zor olsa da, bunların güvenilir ve etkili olduğunu göreceksiniz.

Kurulumu ve anlaşılması

Oldukça basit olan manuel elektrik kesintisi Road Blocker, hattaki hareketi algılayarak ve ardından gücü kapatan bir anahtarı etkinleştirerek çalışır. Tüm elektrik kesintisi noktalarının tasarımda kapsandığından emin olmak önemlidir. Manuel elektrik kesintisi tasarımı Road Blocker şunları içerir: Üst limiti kilitlemek için yukarı veya aşağı hareket ettirilebilen ayarlanabilir bir kol dayama yeri, Alüminyum soketli çelik kablo ve direğin tabanında yaylı pim tertibatı Ağır hizmet tipi davul ve ip. Halat, çelik bir kayışla tambura bağlanır ve tambura bir antifriz valfi takılır. Kurulduğunda, Road Blocker’ın kullanımı kolaydır ve dağıtımı hızlıdır.

Güç paketi Road Blocker olarak da bilinen otomatik yol engelleyiciler, her koşul için etkili bir çözümdür. Tam gereksinimlerinize uyacak şekilde bir dizi farklı tasarım ve stilde gelirler. 110 V AC motor veya yüksek voltaj alternatifi ile çalışan Otomatik Yol Engelleyiciyi taşınabilir ve tekerlekli sandalyeyle erişilebilir bulacaksınız. Manuel giriş gerektirmemelerine rağmen, otomatik güç paketi Road Blocker’ın kullanımı hala çok kolaydır, hızlı bir şekilde devreye alınır ve hareketli bir araç veya nesne ile çarpma olasılığına karşı güçlü bir bariyer sağlar.

Uygulamaya bağlı olarak çok sayıda otomatik yol engelleme seçeneği mevcuttur. Ayrıca mevcut seçeneklerin çoğunun bir dizi aksesuarla geldiğini de görebilirsiniz. Çoğu seçenekle birlikte sunulan aksesuarlardan biri, araç immobilizer sisteminin montajıdır. Bu immobilizerler, hareket halindeyken çalınması durumunda aracın tanımlanabilmesi için sürülen araçlara takılır. Road Blocker sistemi ayrıca, diğer güvenlik önlemlerinin yanı sıra immobilizer, uzaktan çalıştırma, direksiyon simidi kilitleri, çift kilitleme ve kesme zincirleri gibi bir dizi başka güvenlik sistemine de sahiptir.

Güvenliği

Kalabalık yollarda veya yüksek güvenlikli alanlarda seyahat etmeniz gerekiyorsa, kendinizi korumak için kullanabileceğiniz çeşitli seçenekler vardır. Road Blocker, tam olarak adından da anlaşılacağı gibi harika bir çözümdür; yol ablukaları! Çoğu Road Blocker tek bir kişi tarafından çalıştırılabilir ve bazı modellerde artık uzaktan kumanda mevcuttur, yani daha uzak bir mesafeden çalıştırılabilirler, bu da araçların sıkı polis kontrolü altında tutulmasını sağlamak için idealdir. Bununla birlikte, Road Blocker’lar oldukça etkili yol bariyerleri olsa da, normal trafiği engellemek için kullanılmamaları gerektiğini hatırlamakta fayda var.

Mantar Bariyerler

Çelik tel ve mantar şeklindeki yastıkların kullanıldığı etkili bir yeraltı tünel sistemi sistemidir. İstenmeyen erişimi engellerken tünellerdeki trafiği etkili bir şekilde kısıtlayabilir. Bariyer ayrıca toprağın yaprak dökümü, terkedilmiş madenlere erişimin sağlanması gibi çeşitli amaçlar için de kullanılabilir. Her büyüklükteki araziye veya bahçeye kolayca kurulabilir ve hem araçların geçişi hem de vahşi yaşam için ideal bir örtü sağlar.

Mantar Bariyer birkaç katmandan oluşur. Mantar Bariyerin en dış tabakası çelik hasırdan oluşmaktadır. Mantar Bariyerinin ikinci tabakası, ince bir polietilen plastik tabakasından oluşur. Mantar Bariyerin üçüncü ve dördüncü katmanları sırasıyla cam veya polietilen plastikten oluşur. Bariyerinin en iç tabakası, herhangi bir mantarın büyümesini engelleyebilen metalik olmayan veya reçine olmayan tozdan oluşur.

Mantar Bariyerin Faydaları

Mantar Bariyerin çeşitli faydaları vardır. İlk olarak, yetkisiz girişleri tamamen engellediği için araçlara yüksek güvenlik sunar. İkinci olarak, erozyon miktarını azaltarak toprak kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olur ve bu da toprakta su tutulmasını artırır. Üçüncüsü, bariyerleri ideal bir örtü sağlar ve yakınında büyüyen bitkileri şiddetli hava koşullarından korur ve böylece çevresel zararlardan korunmalarına yardımcı olur.

‘Led mantar bariyer’ terimi, tünelin çevresi boyunca LED ışıklar kullanan yüksek güvenlikli mantar bariyerleri belirtmek için kullanılır. Mantar Bariyer LED ışık sistemi, farklı renk aydınlatma efektleri üretecek şekilde özelleştirilebilir. Güvenlik ve güvenlik özelliklerinin yanı sıra LED mantar bariyerler estetik nedenlerle de kullanılabilir. Ortamın çok güzel görünmesini sağlayan göz kamaştırıcı bir ışık yayarlar.

Bariyerler geçmişte otoyol ve tünel bariyerlerinin bir parçası olarak kullanılmıştır. Golf sahası veya plaj gibi geniş açık alanlarda bariyer olarak da kullanılabilir. Her türlü iklim değişikliğine ve çevresel unsurlara dayanabildiğinden, bu tür engellerin çok etkili ve faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Gözeneksiz ve sızdırmaz özelliği, onu sürekli nemin veya nemin olduğu yerler için ideal kılar. Ayrıca herhangi bir mastik gerektirmez ve bu nedenle hortum ile kolayca temizlenebilir.

Artık özelliklerinde mantar bariyerler içeren geçiş kontrol sistemlerimiz var. Bu tür bariyerler, yayalar ve hayvanlar gibi engellerin kısıtlı alanlara girmesini engellerken, etkili ve verimli trafik yönetimi sağlar. Ve bir yaya kendini bu bariyerlerden birine basarken bulursa, güçlü ve sağlam malzemelerden yapıldığı için onu kaldırmakta zorlanır.

Plaka Tanıma Çözümleri

Otomatik plaka sistemleri, trafik izleme, erişim, park kontrolü, elektronik ödeme toplama, araç güvenliği ve suç caydırıcılığında önemli roller oynuyor.

 

Araçların plakalarını tanımlamak için optik karakter tanıma ve görüntü işleme teknolojilerini kullanan otomatik plaka tanıma sistemleri, trafik izleme, erişim, park kontrolü, elektronik ödeme toplama, araç güvenliği ve suç caydırıcılığında önemli roller oynar. Genel olarak, sistem performansı doğru tanımlamayla yakından ilişkilidir.

Ancak sürekli olarak en iyi sonuçları elde etmek, yüksek araç hızları, aydınlatma ve hava koşulları, standart olmayan plakaların kullanımı ve karakter aralıkları gibi çeşitli faktörlere bağlı olabilir. Bununla birlikte yapay zeka tabanlı ve ‘hepsi-bir-arada’ sistemlerinin sürekli gelişmesi sayesinde, plaka tanımlama sistemlerinin, yüksek çözünürlüklü görüntülerle veri işleme yetenekleri de gelişiyor.

Piksellerin önemi

Bir aracın görüntüsü, doğru plaka algılama için çok önemlidir. Son çalışmalarda da vurgulandığı gibi görüntü kalitesi daha sonraki hesaplamalar için gerekli maliyetin ve zamanın yanı sıra ilgili veriyi çıkarmak için gerekli algoritma karmaşıklığını da azaltır.

Plaka konum optimizasyonunda yaygın olarak kullanılan bir yöntem, bir görüntü içindeki bir nesne ile genel arka plan arasındaki sınırları tarayan ve vurgulayan kenar algılamayı içerir. Bu süreçte, önemli yapısal özellikler korunurken ve belirli özellikleri geliştirilirken, alakasız bilgiler ve filtreler kaldırılır. Günümüzde, matematiksel manipülasyonu gerçekleştirmek için bir dijital sinyal işlemcisi kullanarak gerçek zamanlı plaka algılama oranlarını önemli ölçüde geliştirmiştir. ‘Düzgün kenarlar’ tanımlayan karmaşık süreç, hatalı tanımlama ve gereksiz işlem süresi riskini azaltmak için sekiz farklı parametreyi içerir.

Farklı plaka formları 

Saatte 125 km’ye varan hızlarda çekilen ve mevcut koşulları yansıtacak 45.000 plaka görüntüsü üzerinde yapılan bir araştırmaya göre plaka okuma standardını % 100 sağlayabilen bir algoritma bulunamadı.  Küresel olarak, her bir ülkenin plakalarının farklı boyutlara, konumlara, yazı tiplerine, boşluklarına ve bazen net olarak tanımlanmış standartlarına sahip olması, sürecin önündeki en büyük engeli oluşturur. Bu nedenle plaka okuma sistemi satıcıları doğal olarak algılama ve tanımada yüksek doğruluk düzeylerini garanti etmek için açıkça tanımlanmış şartlara sahiptir. İnsan gözüyle mükemmel bir şekilde okunabilmesine rağmen, belirtilen sınırlarında dışına çıkıldığında plaka tespiti yapılamaz.

Son zamanlarda mevcut plaka okuma çözümleri, kenar algılama dahil olmak üzere akıllı teknolojileri kullanılarak tüm süreci kolaylaştırmaktadır. Plaka tanıma teknolojisi, durağan(örneğin park edilmiş) veya 24km/saatten daha yavaş haraket eden araçlarda tatmin edici bir şekilde çalışabilir.

Daha hızlı hareket

Araçların daha hızlı hareket ettiği durumlarda, ideal olarak bir grafik işlem birimine sahip bir ara sunucu zorlanmanın üstesinden gelebilir. Derin öğrenmeyi ve makine öğrenim tekniklerini birleştiren gelişmiş yazılım sistemleri % 99 başarı oranlarına ulaşmıştır. Yazılım, zayıf aydınlatma veya kötü hava koşullarında ve düzensiz formatlarda içeriği tanımak için binlerce plaka görüntüsü ile ‘eğitilmiştir’.